Flere midlertidige asylcentre i landsdelen

Asylpresset på DK er for tiden meget stort. I det Midt - og Vestjyske huser seks midlertidige asylcentre derfor over 600 mennesker på flugt fra krig.

141014Asyl.jpg

Udlændingestyrelsen står med et akut behov for pladser til indkvartering af asylansøgere. Siden juni måned er antallet af indkvarterede asylsøgere i Danmark steget fra 5.000 til 10.000 personer. En stor del af dem er flygtet fra Syrien, men også flygtninge fra andre af verdens brændpunkter søger asyl i Danmark.

Det har betydet nødindkvartering flere steder i landsdelen. I går fortalte vi, at Beredskabsstyrelsens lokaler i Herning fra på fredag skal huse 200 asylanter. Men Herning er ikke ene om at huse midlertidige asylansøgere.

Asylcentre er fyldt op

I følge pressekonsulent i Udlændingestyrelsen, Nils Bak, kommer der 80-90 nye asylsøgere hver dag, og de permanente asylcentre er allerede fyldt op. Af samme årsag er flere midlertidige asylcentre en realitet i det midt - og vestjyske.

Der er foreløbig oprettet seks midlertidige flygtningecentre her i landsdelen. Og i alt huser de seks asylcentre over 600 mennesker på flugt fra verdens brændpunkter. I øjeblikket kommer halvdelen fra Syrien.

De midlertidige centre og asylansøgerne fordeler sig således:

  • 65 på campingpladsen ved Hvide Sande
  • 100 på den gamle skole i Simested
  • 100 på Søhøjlandets Feriecenter i Gjern
  • 72 på campingpladsen i Hampen
  • 200 på beredskabscentret i Herning
  • 80 på Uhre Kro

Her kan du se et indslag med en af asylansøgerne, 19-årige Ahmad Bakran:

1:45
Ahmad Bakran er flygtet fra krigen i Syrien og bor nu midlertidigt i en campinghytte ved Hvide Sande. Vi har besøgt ham.