Flere marker brændte i dag

Onsdag var der brand i flere marker, blandt andet ved Viborg og ved Skive. Der er stadig ingen afbrændingsforbud i landsdelen på nær i Vesthimmerlands Kommune.

Indtil videre er der faldet 2,2 millimeter regn i juli, og måneden er på vej til at slå rekord som den tørreste juli nogen sinde. Alligevel er der stadig ingen afbrændingsforbud i landsdelens kommuner, bortset fra Vesthimmerlands Kommune, som indførte forbudet i sidste uge.

Onsdag var der brand flere steder i landsdelen. Klokken 13.30 spredte en brand på en gård sig til en mark ved Ravnsbjergvej i Viborg. En halv time senere kom brandvæsenet i Skive på arbejde, da en mark ved Durup antændtes.

- Vi går ikke i panik. Det her er den første markbrand vi har haft i år, og vi er vant til i høsten, at der komme flere høstbrande, men opfordringen lige nu er, at man skal lade være med at brande af, siger Jan Christensen, der er indsatsleder ved Skive Brandvæsen.

Kun ét forbud - indtil videre

22 kommuner har på landsplan nedlagt et afbrændingsforbud, men her i landsdelen er der kun én kommune, der har gjort det, nemlig Vesthimmerlands Kommune.

De andre kommuner i landsdelen ser tiden an og afventer, om weekendens regn kan afværge den værste tørke.