Flere ligaklubber har lav kreditværdighed

Lemvig-Thyborøn er den håndboldklub i Midt- og Vestjylland, der får den laveste kreditvurdering. (Arkivfoto)

haandbold.jpg

Næsten hver anden klub i herrehåndboldligaen har lav kreditværdighed. Fire klubber i herreligaen får den dårligste kreditrating, den såkaldte C-rating, i en analyse lavet af Bisnode Credit. Jyllands Posten skriver, at det drejer sig om Lemvig-Thyborøn Håndbold, Århus Håndbold, Ribe-Esbjerg og Odder Håndbold.

Kredit frarådesC-rating betyder at virksomhedens evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser bedømmes som meget ringe. Udover de fire klubber har også HC Midtjylland og KIF Kolding Købehavn lav kreditvurdering. De to klubber får en B-rating, hvilket vil sige at kredit kun anbefales mod sikkerhed. 

Udfordrende økonomi

Ifølge analysen er der altså en væstentlig kreditrisoko i seks klubber i herreligaen. I seneste regnskabsår havde alle seks klubber en negativ egenkapital. Til Jyllands-Posten siger risikospecialist ved Bisnode Credit, Martin Stabell:

- De klubbers kapitalforhold er mildt sagt udfordrende, og nogle af klubberne er desuden kommet ud med gevaldige tab de seneste år. Det er de vigtigste årsager til dårlige kreditratings, og vi vurderer, at man skal være påpasselig med at yde kredit til virksomheder med den slags kreditratings.

Også gode kreditvurderinger

I den positive ende af analysen ligger Skjern Håndbold, Team Tvis Holstebro, Mors-Thy Håndbold, Bjerringbro-Silkeborg Elitehåndbold, Sønderjyske Håndbold og Aalborg Håndbold. Alle seks klubber den næsthøjeste kreditvurdering.

Kun tre af klubberne i damernes håndboldliga får en af de to dårligste kreditratings. Det er Team Tvis Holstebro, Viborg Håndbold Klub og SK Aarhus.