Flere landsbyer har fået delebiler

Fem landsbyer i Midt- og Vestjylland har nu en delebil, som man kan booke efter behov. Det løser et stort transportproblem i de tyndtbefolkede områder

Det er svært at klare sig med offentlig transport, når man bor i en landsby. Man er ofte afhængig af at have en eller flere biler, hvilket gør det meget dyrt at bo udenfor de store byer.

Det har et ægtepar fra Højmark nu forsøgt at gøre noget ved. De har lavet en delebilsordning, så man kan leje en bil, når man har brug for det, også selvom man bor i en landsby.

- Det er et forsøg på at lave et reelt alternativ til, at have sin egen bil, så vi kan løse de transportproblemer vi har i Danmark, hvor offentlig transport er minimal, siger Arne Andersen, der er den ene halvdel af firmaet "Byens Bil".

Seks biler i alt

Det begyndte med én bil i Højmark, men siden er det kørt derudaf for den lille virksomhed. Nu har seks biler fordelt i Lem, Borris, Ringkøbing, to i Højmark og senest en i Spjald.

- Målet er, at vi gerne indenfor det næste år gerne skulle kunne dække hele Ringkøbing-Skjern Kommune med delebiler. Og hvad der så skal ske derefter, det må tiden og brugerne vise, siger Arne Andersen.

Bilen kan enten lejes som en almidelig udlejningsbil, eller man kan blive medlem. Derefter koster det 2,50 kroner pr. kilometer og 10 kroner i timen.

"Byens Bil" er snart på vej med nye biler i Videbæk og Skjern.