Flere kyllinger slagtes i udlandet

Antallet af danske kyllinger, der bliver slagtet i udlandet, er eksploderet. Den udvikling kan ramme slagterierne, som får et mindre råvare-grundlag.

04.05.2010kylling001.jpg

De danske fjerkræ-slagterier er inde i samme onde cirkel som svineslagterierne. Råvare-grundlaget bliver mindre, fordi avlerne får flere penge for deres kyllinger i udlandet. Det skriver Børsen mandag. I 2006 blev der eksporteret 1 million slagtekyllinger - sidste år var tallet 7,3 millioner. Og det tal vil stige, mener formanden for de danske fjerkræ-avlere, Martin Merrild, fordi producenterne har succes med eksporten. Hos Rose Poultry er det indtil videre kun 4-5 procent af råvare-grundlaget, der går til udlandet, men adm. direktør, Per V. Møller, er opmærksom på den nye tendens.  

- Selvfølgelig bekymrer det os lidt. Vi vil gerne have mange kunder i butikken, det er klart. Jeg tror bare ikke, at man kan kæmpe imod en udvikling. Der er jo ikke langt fra Sønderjylland til grænsen, siger han til tvmidtvest.dk.