Flere kvinder vælger den grønne uniform

Flere og flere kvinder vælger at melde sig som værnepligtig. Det mærker de i høj grad hos Flyvevåbnet i Karup.

Værnepligtige
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Det er blevet populært at trække i den militærgrønne uniform, Især hvis man kigger på antallet af kvinder. I år har 45 procent flere kvinder valgt at starte som værnepligtig hos Flyvevåbnet i Karup.

- Jeg trængte til at være lidt sammen med nogle drenge, fordi jeg kom direkte fra en gymnasieklasse kun med piger. Det kunne nogle gange godt blive lidt for meget, så jeg tænkte, det kunne være meget sjovt med lidt mandehørm, siger Marie Froberg, der er værnepligtig i Karup.

Mandehørm bliver der dog efterhånden mindre af, da det cirka er hver fjerde, der er kvinde. Det stigende antal kvinder er mere end velkomne på kasernen, da det rent faktisk er vigtigt at have begge køn.

- Det er jo netop supplementet mellem mænd og kvinder, som gør, at vi får nogle rigtig gode soldater ud af det. Og tro mig, drengene de har også brug for det, siger Palle N. Mikkelsen, der er Chef i OSW & Garnisonskommandant ved Flyvestation Karup

Selvom kvinderne fylder mere og mere, så er jargonen stadig meget maskulin.

- Man kan godt mærke, det er en mandeverden nogle gange. For eksempel skal vores geværer have et pigenavn. Det er lidt specielt, siger Katrine Aaslev, der også er værnepligtig i Karup.

Alle de værnepligtige skal være hos Flyvevåbnet i Karup i fire måneder.

2:18
I år er 45 procent flere kvinder trukket i uniformen på Flyvestation Karup.