Flere kristendemokratiske kandidater betegner sig selv som kreationister

Flere af medlemmerne i Kristendemokraterne tror på den bibelske skabelsesberetning og sætter spørgsmålstegn ved evolutionsteorien.

- Jeg er kristen og tror på Bibelen, siger spidskandidat for Kristendemokraterne i Vestjyllands Storkreds. Simon Skals.
- Jeg er kristen og tror på Bibelen, siger spidskandidat for Kristendemokraterne i Vestjyllands Storkreds. Simon Skals.
Foto: TV MIDTVEST

Da Kristendemokraternes midlertidige formand Isabella Arendt for nylig medvirkede i debat-programmet Deadline på DR 2, meldte hun åbent ud, at hun er kreationist.

Og hun står ikke alene med den overbevisning i partiet, skriver Kristeligt Dagblad. Flere af de kristendemokratiske spidskandidater betegner sig selv som kreationister, altså at de tror på den bibelske skabelsesberetning og sætter spørgsmålstegn ved evolutionsteorien. En af dem er Simon Skals, spidskandidat for Kristendemokraterne i Vestjyllands Storkreds.

- Ja, fuldstændig. Jeg er kristen og tror på Bibelen, siger Simon Skals og understreger, at det er vigtigt at signalere, at der skal være plads til den holdning i Folketinget:

- Jeg adskiller kristendom og politik skarpt, men siger, at vi har et udgangspunkt i at lade os inspirere af kristendommen, og det munder ud i nogle principper om næstekærlighed og tolerance. At vi har et ansvar for natur og klima, at mennesker er unikke, og at vi skal passe på dem, stærke som svage. Men jeg vil gerne fortælle, at jeg er kristen, siger han til Kristeligt Dagligt.

Også Marianne Karlsmose, spidskandidat for Kristen­demokraterne i Sydjyllands Storkreds og tidligere landsformand for partiet i perioden 2002-2005, erklærer, at hun ligger "helt på linje med Isabella Arendt, når det kommer til spørgsmålet om kreationisme og evolution.

- Da jeg selv tiltrådte som formand, røg jeg jo også på forsiden af Morgenavisen ­Jyllands-Posten, fordi jeg mente, der skulle være plads til kritik af Darwin. Jeg tror på en skabende Gud. Præcis hvordan det er foregået, går jeg ikke så meget op i. Men det er jo ikke noget, man behøver at tro for at stemme på KD, siger hun.