Flere kommuner er nødt til at hyre sikkerhedsvagter

Jobcenteret i Skjern har ligesom flere steder i Struer følt sig nødsaget til at få sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte.

Struer Kommune står langt fra alene med at hyre vagter. Flere kommuner har ligesom Struer set sig nødsaget til at få vagter til at beskytte ansatte efter trusler. Et af de steder, der har set sig nødsaget til at anskaffe sikkerhedsvagter er på jobcenteret i Skjern. Her har verbale trusler og fysiske aggressioner fra borgere i en længere periode været dagligdag.

- Det var jo ubehageligt for medarbejderne, for de ansatte føler sig utrygge i deres job, og det er jo heller ikke rimeligt, at man skal gå på job og så være nervøs for, hvad der eventuelt kan ske, lyder det fra Anette Ørbæk Andersen, der er direktør i Ringkøbing Skjern Kommune.

 

Det er dog slut nu. Ringkøbing Skjern Kommune har anskaffet sig en vagt, som i dagtimerne kan være der, mens de ansatte er på arbejde.

- Det skal være med til at skabe den her tryghed, som er nødvendigt, når man skal gå på arbejde. Derfor har vi i samarbejde med vores medarbejdere drøftet, at det eventuelt kunne være en løsning.  Vi håber på, at det, at vi har ansat en vagt også kan virke forbyggende, siger Anette Ørbæk Andersen.

 

Blot én i en række af kommuner

Kommunen er blot én i rækken, når det kommer til at hyre vagter. Både Struer og Herning Kommune har vagtværn efter trusler fra borgere. Det samme har de tidligere haft i Thisted.

- Vi er nødt til at tage det alvorligt, når vores personale bliver truet. Det er for deres skyld, at vi fik vagter. siger Lars Sloth, der er børne- og familiedirektør i Thisted Kommune. Han forklarer, at de i kommunen havde vagter ude for en måned siden, da kommunen sammen med politiet vurderede, at det var nødvendigt, siger Lars Sloth, der er børne- og familiedirektør i Thisted Kommune. Vagterne er dog igen fjernet fra.

 

I sikkerhedsbrancheforeningen mærker de den stigende tendens i det offentlige.

-Vi mærker en stigende efterspørgsel fra det offentlige især indenfor områder med social psykiatri og skat. Altså typisk der hvor folk har nogle problemer, eller der hvor de skal have en kedelig besked, fortæller Kasper Skov Mikkelsen, der er direktør for Sikkerhedsbranchen.

 

På jobcenteret i Skjern er man kede af, at vagterne er en nødvendighed.

-Jeg synes, det er en uhyggelig tendens. Jeg må også sige, at vi helt generelt har oplevet, at tonen er blevet hårdere fra borgerne til det offentlige inden for de seneste år, siger Anette Ørbæk Andersen.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.