Flere indbrud trods massiv indsats

Midt og Vestjyllands Politi ånder tyveknægtene i nakken. Siden indsatsen mod indbrud blev skærpet for to år siden, er over dobbelt så mange indbrudstyve årligt blevet anholdt og sigtet. Alligevel fortsætter antallet af indbrud med at stige.

indbrud_politi_ved_vindue.jpg

Midt- og Vestjyllands Politi øger nu igen indsatsen for at komme de mange indbrud som hærger landsdelen til livs. Resultaterne af den indsats som blev søsat for to år siden viser nemlig, at det nytter. Dengang oprettede politiet en særlig indbrudsgruppe. Nu kan indsatsen aflæses i statistikkerne.

Flere anholdes og sigtesMens politiet i både 2009 og 2010 kun sigtede omkring 400 personer om året for indbrud i private hjem, steg tallet i 2011 til 1.140 og i 2012 landede antallet af sigtelser på  832.  Politiet betragter derfor indsatsen som en succes.

-Vi har opklaret mange flere indbrud, end vi tidligere har gjort. Det skyldes både, at vi har arbejdet intenst på det, men også at folk har været gode til at ringe til os og indberette. Det betyder vores mobile tyverigruppe til at opspore nogle af de tilrejsende kriminelle, siger Kell Svenningsen, vicepolitiinspektør og leder af indbrudsgruppen under Midt- og Vestjyllands Politi.

Flere oplever indbrudFor selvom flere indbrudstyve bliver afsløret - fortsætter antallet af indbrud med at stige. Mens der i 2010 blev begået 2.965 indbrud i Midt- og Vestjyllands Politikreds, blev der i 2012 brudt boliger op 3.219 gange. En stigning på knapt 10 procent. Den udvikling bekymrer Kell Svenningsen.

- Næsten lige så stærkt, som vi kan fange dem og få dem varetægtsfængslet og få dem dømt, så dukker der nye op. Antallet af tilrejsende kriminelle er næsten uudtømmeligt, siger han.

Hvert andet indbrud begås af østkriminelleIfølge Rigspolitiet Nationale Efterforskningscenter står der nu østeuropæiske kriminelle bag hvert andet indbrud hos private, og de langfingrede fra lande som Polen, Letland og Litauen er svære at dæmme op for. Alligevel tror politiet på, at det kan lykkes at knække den stigende kurve.

-Vi skal være bedre til at sikre vores boliger og blive bedre til at samarbejde – også ude i villakvartererne, med nabohjælp – så er jeg sikker på, vi kan knække den her kurve sammen, lyder vurderingen fra Kell Svenningsen.