Herning Kommune lader det ligge: Flere hundrede tons byggeaffald må blive i Rind Plantage

Flere hundrede tons forurenet byggeaffald får lov at blive liggende i Rind Plantage. Naturfredningsforening er utilfredse.

1:53
630 tons forurenet byggeaffald kan blive liggende i Rind Plantage. Men det er en beslutning, der møder stor modstand.

Efter måneders undersøgelser og adskillige prøver - har Herning Kommune nu besluttet, at flere hundrede tons forurenet byggeaffald kan blive liggende i Rind Plantage.

Men det er en beslutning, der møder stor modstand fra Danmarks Naturfredningsforening.

- Bare man er stor nok, så går alting åbenbart, siger Bruno Sørensen fra Kølkær og medlem af Danmarks Naturfredningsforening.

- Så er der jo ikke noget hold i det, at man går og taler om at passe på naturen.

Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune har sagt ja til at 360 tons byggeaffald kan blive liggende på skovvejen i Rind Plantage syd for Herning.

- Nu har vi fået alle de prøver vi har bedt om, og dem har vi analyseret. Og det har så vist sig, at der ikke er PCB eller asbest i, siger Joan Hansen (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget, Herning Kommune.

Byggeaffald fra boligblokke i Herning

Byggeaffaldet stammer fra renovering af flere boligblokke i Herning. Det indeholder både murbrokker, stikdåser og plastikrør. Hvordan affaldet er havnet på skovvejen, er uvist.

2:40
Plastik og andet byggeaffald er endt i en plantage i Herning. Kommune har endnu ikke politianmeldt.

Boligselskabet Fruehøjgård har tidligere fortalt TV MIDTVEST, at de troede, der var styr på deponeringen af affaldet. 

Det er ikke kun naturfredningsforeningen, der er utilfredse med, at affaldet nu får lov at blive liggende. De radikale i Herning Byråd forstår heller ikke udvalgets beslutning.

- Jeg synes helt ærligt, at de er nogle slapsvanse. Det der er sagen, er jo ganske enkelt, at der er nogle, der har satset på, at det her kunne man køre ud i skoven, uden det blev opdaget, siger det radikale byrådsmedlem, Johs Poulsen.

Johs Poulsen kritiserer at sagen ikke er blevet behandlet politisk, men kun af nogle embedsmænd.

- De skulle have forholdt sig til sagen. De skulle have behandlet punktet, og så havde man en mulighed for politisk at sige, det er ikke godt nok, det der er lagt op til. Så det er et politisk ansvar.

- Jeg synes sørme ikke, vi er nogle slapsvanse. Tvært i mod. Vi har spurgt og spurgt til den her sag, og vi har fået den belyst hele vejen igennem, siger formanden for teknik- og miljø, Joan Hansen (V). 

Ifølge Herning Folkeblad er det uklart, hvem der har ansvaret for, at byggeaffaldet havnede i plantagen. 

Sikkert er det, at Danmarks Naturfredningsforening nu vil undersøge, om de kan klage over kommunens afgørelse.