Flere hundrede deltager i demonstration for Marius Youbi

Sagen om den udviste superstudent Marius Youbi har vækket aktivisten til live hos en kvinde fra Herning, som har arrangeret en støttedemonstration.

Støttedemonstration for Marius Youbi

Sagen om den udviste superstudent, Marius Youbi, har fyldt medierne og debatten i snart en måned. Den har vækket aktivisten til live igen hos Ann Marion Poulsen fra Herning.

I 70'erne kæmpede hun for fred og sagde "Atomkraft NEJ TAK".  Fyrre år senere er det sagen om udviste Marius Youbi, der har fået Ann Marion Poulsen på barrikaderne. 

- Jeg synes, det er dårligt, han skal udvises på så spinkelt et grundlag. I 70'erne var vi meget på gaderne, og der var det mere almindeligt at demonstrere end i dag. Så det faldt mig egentlig meget naturligt at lave en støttedemonstration, siger Ann Marion Poulsen, initiativtager til støttedemonstrationen for Marius Youbi.

For godt to uger siden tog hun derfor initiativ til at støttedemonstration. Siden har hun og flere frivillige hjælpere arbejdet for at få alle dele på plads. Lyd, lys, scene og i dag også plakater. 

Opbakningen har været overvældene stor på Facebook. Over 350 deltager i skrivende stund i demonstrationen, og over 800 er interesserede.

- Ja, heldigvis er der jo mange gode mennesker i Danmark, som godt vil gøre noget. Og det tror jeg på. Og jeg tror på, at det nytter noget, at vi viser og at vi gør noget, siger Ann Marion Poulsen.

Opbakningen betyder meget

Marius Youbi havde i dag travlt med at forberede sig til sine sidste eksaminer på AU Herning.  Men både for ham og hans nærmeste støtter betyder opbakningen meget i en tid, der har været kendetegnet af især én følelse.
 
- Det er afmagt. Vi har prøvet på at trykke på nogle knapper, vi har kontaktet politikere og så videre, der er skrevet klagesager via en advokat, men jeg synes, det har været afmagt, siger Erik Nikolajsen, der er tidligere præst i Herning Kirke og støtte til Marius Youbi.

Flere lokale folketingspolitikere såvel som kommunalpolitikere vil i morgen vise deres opbakning og tale ved demonstrationen for den udviste Marius Youbi. Den begynder kl. 17 på torvet i Herning.