Flere havne udvider, men pladserne står tomme

De seneste år har flere vestjyske havne udvidet. Det er på trods af, at en stor del af de nye havnepladser står tomme.

Fur Havn

”Velkommen til Fur. I er kommet godt i havn” lyder det fra en veloplagt formand for Fur Havn, da han byder et ældre ægtepar velkommen på den vestjyske ø. Her har havnen netop fået et nyt havnebassin med plads til 55 ekstra både.

Men et kig udover havnen på Fur vidner om, at det langt fra er alle sejlende, der slår vandvejen forbi øen. I øjeblikket er kun 20 ud af de 55 nye pladser besatte, men det bekymrer ikke havneformand Kurt Kæseler.

- Vi vil ikke have en havn, hvor der er 120% belægning. Vi vil have en havn, hvor der måske er 90% belægning og plads til de gæstesejlere, der kommer ind sent om aftenen, siger han.

Flere havne udvider

Fur havn er ikke den eneste, der har udvidet. 50 km sydvest for øen ligger den nye Handbjerg Marina med 170 pladser. Også her er der en del tomme pladser, men havneformanden er optimistisk.

- Her og nu har vi da ledig kapacitet, men vi er to år gamle, og der kommer bådfolk hertil hele tiden, siger Martin Daasbjerg, som er formand for Handbjerg Marina.

Selvom der i øjeblikket er flere pladser end både i den nye del af havnen, har de på Fur alligevel mærket en stigning i antallet af overnattende gæster efter udvidelsen.

- I år har vi allerede 17 % flere overnattende gæster i forhold til samme periode sidste år, siger formand for Fur Havn, Kurt Kæseler.

Han håber at nå op på 3000 overnatninger om året. 

 

2:18
De seneste par år har Limfjorden fået mindst 200 nye bådpladser til lystsejlere. Det har givet tomme pladser på havnene.