Flere har brudt afbrændingsforbud i weekenden: - Det er et problem

Politiet i Thisted kæmper med at få budskabet om afbrændingsforbuddet til at nå ud til alle.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Selvom det kan være fristende at hygge ved bålet eller grillen i sommervarmen, så er afbrændingsforbuddet, der skal forhindre naturbrande i at opstå, stadig gældende. 

Det er de fleste formentlig ved at være klar over, men alligevel har politiet i Thisted brugt weekenden på at slukke flere bål rundt omkring i Thy og på Mors.

Det forklarer Jørgen Jensen fra lokalpolitiet mandag formiddag.

- Der har været hele fire tilfælde af folk, der har brudt afbrændingsforbuddet siden fredag.

- Det er både foregået en rasteplads og to shelterpladser, og så har der været en enkelt, der tændte i sin kulgrill, velvidende om, at det lige nu er forbudt. Han fik også en bøde for det, forklarer Jørgen Jensen.

Politiet: Der skal skilte op

Thisted Politi vil nu forsøge at gå i dialog med kommunen og Naturstyrelsen for at få sat skiltning op ved bålpladserne, der tilsyneladende fortsat bliver brugt i sommervarmen.

Ordensmagten oplever ganske enkelt, at mange – særligt turister og udlændinge – slet ikke er klar over, at der er et afbrændingsforbud.

- Det kan jo være svært at vide, hvis man ikke lige er her fra. Og når der ikke er et skilt, hvor der står, det er forbudt, og en bålpladsen indbyder til, at man tænder op, så kan jeg godt forstå, det kan være svært at vide, at det er ulovligt.

- Det er et problem, vi på en eller anden måde skal have løst, siger Jørgen Jensen.

Politiet opfordrer i kølvandet på weekendens begivenheder til, at man respekterer afbrændingsforbuddet, der lige nu er gældende over hele landet.

Bryder man forbuddet kan det give en bødestraf, som typisk ligger på 5.000 kroner.