Flere guldsmede udsat for tricktyverier

Inden for det seneste døgn har guldsmede i både Skive og Silkeborg været udsat for en ny type tricktyveri.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Malte Kristiansen / Ritzau Scanpix

En ny type tricktyveri er dukket op, og det kan mærkes hos landsdelens guldsmede.

Inden for de sidste 24 timer er guldmede i både Skive og Silkeborg blevet udsat for tyveri efter præcis samme fremgangsmåde.

Tyvene kommer ind i butikken og siger, at de vil have vejet en ring. Når ekspedienten så går ud i et baglokale efter en vægt, udnytter de situationen til at stjæle smykker og forlade butikken.

- Mig bekendt har vi ikke set tricktyverier på denne måde før. Normalt handler den slags tyveri om at få franarret folk deres punge eller tasker, siger vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet: Bliv i lokalet

Efter to meget ens tricktyverier har Midt- og Vestjyllands Politi nu valgt at udsende en advarsel.

- Man skal være opmærksom og ringe til politiet, hvis man ser noget mistænksomt. Og så er det meget vigtigt, at man ikke forlader lokalet, for det er her, tyvene slår til, siger Ole Vanghøj.

I begge tilfælde har der været tale om mænd med sydlandsk udseende.

Til trods for de nye to nye tilfælde af tricktyverier, ligger niveauet generelt væsentligt lavere end tidligere. Sidste år fik Midt- og Vestjyllands Politi 150 anmeldelser om tricktyverier mod 232 episoder i 2016.

2:59
Indslag fra 10. april 2019: Ny kampagne fra politiet skal hjælpe særligt de ældre borgere med at undgå at få franarret pungen eller dametasken.