Flere gange om året: Derfor holder byerne Open By Night

Forbrugerne tager godt imod arrangementerne, og det er en god forretning for butikkerne.

Der er ofte gode tilbud at komme efter, når butikkerne holder længe åbent.
Der er ofte gode tilbud at komme efter, når butikkerne holder længe åbent.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Fulde gågader, gule tilbudsskilte og masser festpynt.

Det er bare noget af det, der udover en forlænget åbningstid kendetegner en Open By Night.

Og der er jævnligt en indkøbsfest at deltage i, viser en rundringning som TV MIDTVEST har lavet til flere handelsstandsforeninger i landsdelen. Eksempelvis er der i HerningCentret Open By Night otte gange hvert år, mens der i de fleste andre steder er mellem to og seks gange.

Det giver god mening, fortæller handelsekspert Bruno Christensen.

- Byerne kan se konkurrence fra større nabobyer. Hver eneste by, hvor detailhandelen evner at stå sammen om det, der får de noget ud af det. Så det er kun et spørgsmål om, hvor mange gange om året, de har kræfter til at lave sådan en ekstraordinær aktivitet, forklarer han og tilføjer:

- Det kræver ekstra indsats på annoncesiden, i butikkerne, og så skal man kunne arbejde sammen om det. Det er et sats helt klart, men hver gang man gør det, så viser det sig, at man også får noget ud af det.

Han forklarer, at en Open By Night kan nemt være lig med 25 til 35 procents ekstra omsætning til butikkerne.

Festlig begivenhed

Open by Night blev første gang afholdt i 1995 i Brønderslev, og det skete med inspiration fra Norge. Sidenhen har konceptet spredt sig.

- I virkeligheden er det en salgskampagne, man laver på et givet tidspunkt. Det at butikkerne står sammen, det lægger op til to ting. Dels er der mulighed for at lave en god handel i byen, og dels at det er festligt og sjovt at være med, fordi der er mange mennesker i gaden, siger Bruno Christensen.

Det kan dog blive en kold fornøjelse for dem, der skal afsted i aften, hvor der er påskearrangementer flere steder. DMI lover nemlig let snefald

- Man holder det normalt på en årstid, hvor der er rart om aftenen, som for eksempel i sommerperioden. Så er det nemt at trække kunder til, forklarer Bruno Christensen.

Men det betyder ikke, at der ikke er en god idé for butikkerne at holde Open By Night i marts måned.

- Det kan stadig noget. Det er et signal om, at vi har noget ekstraordinært at byde på, så kom ind i vores butikker, hvor vi har ekstraordinære aktiviteter. Så du har mulighed for at gøre en god handel, og du har mulighed for at få en god oplevelse.

3:10