Flere forbud ophævet: Her er der håb for Sankt Hans bålet

Efter flere dage med massiv regn, er afbrændingsforbuddet nu ophævet i Silkeborg og Viborg. Flere andre midt- og vestjyske kommuner kan dog ikke være sikre på bål i weekenden.

I Silkeborg og Viborg Kommune er afbrændingsforbuddet nu ophævet, og der kan på lørdag tændes op i Sankt Hansbålet. I andre midt- og vestjyske kommuner er der stadig forbud.
I Silkeborg og Viborg Kommune er afbrændingsforbuddet nu ophævet, og der kan på lørdag tændes op i Sankt Hansbålet. I andre midt- og vestjyske kommuner er der stadig forbud.
Foto: Sophia Juliane Lydolph / Ritzau Scanpix

Hvis du bor i Silkeborg Kommune eller Viborg Kommune, kan du roligt tænde op i Sankt Hans bålet lørdag aften.

Midtjysk Brand & Redning har nemlig med øjeblikkelig virkning ophævet afbrændingsforbuddet i Silkeborg og Viborg. Det oplyser Danske Beredskaber

Dermed er der nu afbrændingsforbud i 68 ud af landets 98 kommuner.

Faren er ovre

Selvom der stadig er relativt tørt uden for, er Midtjysk Brand og Redning fortrøstningsfulde.

- Jeg tror på, at Sankt Hans bålet er reddet. Med det vand vi har fået, er tørkeindekset kommet ned på et acceptabelt niveau, siger Klaus Hebsgaard, beredskabsdirktør, Midtjysk Brand og Redning.

Han tilføjer dog, at det stadigvæk er vigtigt, at man udviser stor agtpågivenhed.

- Allervigtigst er det, at man lader være med at bruge ukrudtsbrænder. Det håber vi, at folk har forståelse for, siger Klaus Hebsgaard.

Stadig afbrændingsforbud i mange kommuner

I Midt- og Vestjylland er der stadig afbrændingsforbud i følgende kommuner:

Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive, Struer.

Sandsynligheden for, at afbrændingsforbuddet vil blive ophævet i resten af landsdelen er stadig usikker.

Brand og Redning MidtVest skriver på deres hjemmeside, at der trods regnen stadig er tørt, og man derfor bevarer afbrændingsforbuddet.

Du kan følge med på Brand og Redning Midtvest’s hjemmeside, hvor de offentliggør ophævelse af afbrændingsforbuddet, så snart det finder sted.