Flere fly fra Karup

Fremover kommer Norwegian til at flyve fra Karup til København seks gange dagligt. Det afslørede selskabet i dag på et pressemøde i Karup.

Et samarbejde mellem Danish Air Transport (DAT) og Norwegian, gør det muligt for passagerer, at rejse endnu oftere mellem Jylland og Sjælland. Noget som flere jyske virksomheder længe har efterspurgt.

Og nu ser det altså ud til, at Norwegian har lyttet til deres bønner. I hvert fald sætter firmaet, i samarbejde med DAT, fra den 27. oktober et 66-sædet fly ind på ruten.

- Det er en stor glæde, at vi nu kan tilbyde vores passagerer på denne rute markant flere afgange. Netop dette har været et stort ønske fra det midt- og vestjyske erhvervsliv. Siden vi startede på ruten, har vi løbende haft en dialog med lufthavnen og erhvervslivet om, hvordan vi bedst kunne få denne rute til at fungere. Vi mener, at vi ved at hyre et mindre fly ind til at operere ruten, har fundet den mest hensigtsmæssige løsning for alle parter, siger Johan Bisgaard Larsen, der er presse- og markedschef for Norwegian i Danmark.

Der flyves fra Karup kl. 06.20, 08.45, 11.10, 13.55, 16.20 og 18.45 på mandage til fredage og retur fra København kl. 07.35, 10.00, 12.25, 15.10, 17.35 og 20.00. Lørdag bliver der en daglig rundtur, mens der bliver to afgange fra Karup til København om søndagen samt tre afgange den modsatte vej.

Det nye samarbejde vækker glæde hos Karup Lufthavn. De har igennem længere tid været hårdt presset økonomisk på grund af dalende passagertal. Kommunerne måtte i slutningen af sidste år træde til med en kapitalindsprøjtning på 10 millioner kroner for at sikre lufthavnens overlevelse.

- Nu får de det de ønsker, så nu er det bare et spørgsmål om at bruge det, så vi kan få udvidet til klokken 19 og 20 afgange, siger Erik Jakobsen, lufthavnschef i Karup Lufthavn.

Se her indslaget fra vores nyhedsudsendelse klokken 19.30:

02:07 Luk video