Flere farlige bunkere bliver fjernet

Regeringen har fire millioner kroner på vej til at fjerne endnu flere farlige bunkers langs Vestkysten.

Bunker.jpg

Skarpe jernstænger og tunge betonrester. En farlige kombination, når de mange badelystne feriegæster besøger vestkysten. Derfor har Regeringen nu, som en del af Udkantspakken, fundet fire millioner kroner til at fjerne endnu flere af de farlige bunkere ved det vilde Vesterhav, så badegæsterne i fremtiden kan få en mere tryg strandtur.

- Man skal kunne bade og lege ved Vestkysten uden at frygte spidse jernpigge fra gamle bunkers. Derfor afsætter vi nu fire millioner kroner mere til at fortsætte den indsats, som siden 2013 har fjernet cirka 120 farlige bunkers på strandene, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Penge til at sikre sejlruter

Det er ikke kun betonen i bunkers, som havet påvirker. Store mængder sand flyttes af havstrømme, som får sejlrender og indsejling til havne til at lukke til.

For at sikre infrastrukturen i indsejlinger og havne afsætter regeringen 10,5 millioner kroner yderligere til oprensning af sand i de områder, hvor staten har ansvaret for at holde en given sejldybde.

- Det er vigtigt for skibstrafikken, at den nødvendige vanddybde sikres. Det er statens opgave på samme måde som snerydning på motorvejene, og vi kan se, at det kræver en større indsats at holde havne og sejlrender åbne, siger Kirsten Brosbøl.