Flere facetter giver FC Midtjylland-chef luksusproblem

FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen anser midtjydernes mange facetter, som en enorm styrke efter ny sejr.

FCM-træner Kenneth Andersen har god grund til at smile. FCM åbnede forårssæsonen med en 1-0 sejr ude over Vendsyssel.
FCM-træner Kenneth Andersen har god grund til at smile. FCM åbnede forårssæsonen med en 1-0 sejr ude over Vendsyssel.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

FC Midtjylland åbnede forårssæsonen med en sejr mandag aften, da midtjyderne vandt 1-0 på udebane over Vendsyssel. Kampens enlige scoring blev sat ind af forsvarsspilleren Kian Hansen, der efter et hjørnespark af anfører Jakob Poulsen snød sin markering og stangede bolden ind.

Derfor blev en dødboldssituation atter udslagsgivende for midtjyderne, der ellers ikke leverede en overbevisende præstation. Det dødbringende våben glæder naturligvis cheftræner Kenneth Andersen, der dog pointerer, at hans mandskab også mestrer andet end dødbolde.

- Vi er ikke kun gode på dødbolde. Vi er også gode i åbent spil og kører fremragende omstillinger, så det er jo et luksusproblem. Jo flere ting, som du kan spille på som træner, jo bedre bliver arbejdsbetingelserne også, så det er jeg rigtig tilfreds med, siger cheftræneren.

Anfører og assistmager Jakob Poulsen var tilfreds med endnu en dødboldscoring. Den reddede midtjyderne på en mindre prangende dag.

- Dødbolde er selvfølgelig et væsentligt og vigtigt våben. Vi spillede ikke en god kamp, så havde vi ikke scoret på hjørnesparket, så var kampen endt 0-0, siger Jakob Poulsen

Vendsyssel-cheftræner Jens Berthel Askou havde dødbolde som et tema inden kampen, og cheftræneren var tydeligt irriteret over at indkassere mål på et hjørnespark. Han anerkender dog også midtjydernes kvaliteter på dødbolde.

- Det er et tema for alle hold, når man møder FC Midtjylland. De er pissegode på dødbolde og det er ikke overraskende, at de scorede på det. Men det er selvfølgelig irriterende, for vi sad ikke tæt nok på i situationen, siger Askou.

Da Vendsyssel og FC Midtjylland spillede mod hinanden i efterårssæsonen, scorede midtjyderne også på en dødbold, men det var altså ikke advarsel nok for vendelboerne.

/ritzau/

36:55
I efteråret besøgte programmet Fodboldfamilien FCM-træner Kenneth Andersen. Programmet kan du gense her:
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST