Flere dyr hos plejefamilier

Dyreinternater oplever stigende interesse for at få dyr i pleje

Flere familier vil have dyr i pleje fra et af landelens dyreinternater
Flere familier vil have dyr i pleje fra et af landelens dyreinternater

Frivillige plejefamilier står nærmest i kø for at modtage katte, hunde og andre kæledyr fra et af dyreinternaterne under Dyrenes Beskyttelse.

I 2015 boede næsten 1.100 dyr hos en plejefamilie. Det er en stigning på knap 25 procent på et år. Samtidig ønsker flere og flere blive plejefamilie for et eller flere dyr. En tendens der også mærkes hos dyreinternaterne her i landsdelen.  

Dyrenes Beskyttelses dyreinternat i Brande satte alene sidste år 300 katte i pleje hos 50 familier, der har meldt sig frivilligt.

Dyrinternatet i Spøttrup har 25 plejeplejefamilier som sidste år tog imod 70 katte. Og der er mange fordele ved at dyrene kommer hos en familie, der kan tilbyde de rigtige rammer for dyrene.

- Når en kat kommer i pleje i et privat hjem, lærer den at være en del af familiens hverdag. Den vænner sig til lyde og stemmer og kontakten med mennesker. På den måde bliver katten tryg og får nemmere ved at falde til, siger Jens Jokumsen, der er chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

Antallet af frivillige familier, der ønsker at få et dyr i pleje fra et dyreinternaterne, steg sidste år med hele 11 procent. Et tal der imponerer hos Dyrenes Beskyttelse.

- Det er fantastisk, at så mange vil hjælpe de nødstedte dyr. Selv om det lyder hyggeligt at have et kuld killinger, så ved vi af erfaring at det er hårdt arbejde. Derfor er vi ekstra glade for at så mange melder sig, slutter Jens Jokumsen.