Flere domme til Black Army-medlemmer

En 20-årig herningenser med tilknytning til Black Army skal to år i fængsel.

161015BalckArmy.jpg

Torsdag blev en mand med tilknytning til Black Army dømt ved Retten i Herning. 20-årige Søren Ørum Daugaard fik en dom på to års fængsel for vold, trusler, afpresning, hærværk og røveri. Det skriver aoh.dk

I retten var det især forklaringer fra to medgerningsmænd fra Black Army, der fældede den 20-årige. Dommeren og de domsmænd var enige om, at han skulle kendes skyldig for stort set alle de forhold, han var anklaget for.

Den dømte forsøgte sig med en forklaring om, at han ikke har tæt tilknytning til Black Army. Anklageren satte dog spørgsmålstegn ved det på baggrund af hans udseende.

På hånden har den 20-årige tatoveret tallet 21, hvilket kan hentyde til, at initialerne i Black Army er henholdsvis andet og første bogstav i alfabetet. Den dømte forklarede, at han "bare er meget glad for kortspillet 21". Men på benet har han også en tatovering, hvor der står "Black Army". Han forklarede, at han havde fået den lavet, fordi han havde tabt et væddemål, skriver aoh.dk.

Dommeren og domsmændene troede ikke rigtig på ham og rådede ham til at komme ud af det hårde miljø.

En i rækken af sager

Retssagen var en del af en længere sagsrække mod i alt syv tiltalte fra det herningensiske bandemiljø. Anklageren er godt tilfreds med dommen.

- Det her var den syvende i rækken af personer med tilknytning til Black Army, vi har fået dømt. Nu mangler der kun nogle få med færre lovovertrædelser tilbage, og de har formentlig også kun været i periferien af banden, siger Søren Kløvborg til aoh.dk.

De to medgerningsmænd er tidligere dømt i de samme sager samt for flere andre forhold. Jonas Baslund, som blev betegnet som lederskikkelsen, har fået to år og fire måneders fængsel. Kasper Overgaard Poulsen har fået en hård straf for besiddelse af våben oven i, der gav ham tre år og tre måneders fængsel.