Flere borgmestre melder sig ind i kampen mod kystnære møller

Byrådsmedlemmerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er ikke de eneste, der ikke ønsker kystnære vindmøller. Flere borgmestre bakker nu op om at flytte havvindmøller længere ud på havet.

Kystnære møller
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Det har længe været kendt, at byrådsmedlemmerne i Ringkøbing-Skjern Kommune ønsker, at de kommede havvindmøller bliver flyttet længere ud på havet. Det er de ikke ene om, for også i Assens- og Kalundborg Kommune er man imod kystnære møller.

Det skriver Jyllands-Posten.

I Kalundborg Kommune er planen, at der skal rejses omkring 60 kystnære møller, og i Assens Kommune kæmper man imod en plan om 20 til 40 kystnære møller i Lillebælt.

- Det er helt malplaceret, at man vil knalde møller op i vores største sommerhusområde. Det mener en enig kommunalbestyrelse fra Enhedslisten til Dansk Folkeparti, fortæller Martin Damm, der er borgmester i Kalundborg Kommune, til Jyllands-Posten.

Et enstemmigt byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune besluttede så sent som den 19. februar at sende et brev til alle folketings-partierne med et ønske om, at de kommende kystnære vindmøller bliver flyttet længere ud. Som det ser ud i dag skal de kommende 20 vindmøller i Vesterhav Syd ud for den jyske vestkyst placeres mellem fire og 10 kilometer fra kysten.

Borgmesteren i Kalundborg mener, at placeringen så tæt på kysten er unødvendig.

- Den teknologiske udvikling har jo gjort, at man kan sætte møller op langt ude på havet stort set uden tilskud, og hvorfor skal man så stille møller op foran folks vinduer, siger Martin Damm til Jyllands-Posten.