Flere bliver vintercampister

Flere campingpladser oplever stigende efterspørgsel i vinterhalvåret. Og det er ikke kun de ældre, der holder vinterferien i campingvognen

vintercamping.jpg
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Familien Svendsen fra Højslev holder for første gang vinterferie på en dansk campingplads. Og selvom det er koldt, er det en fornøjelse, mener familien.

- Det er mere hyggeligt, om vinteren. Vi sidder meget mere indenfor og hygger os, siger familien, som tæller Sara og Ole Svendsen samt deres to børn. Familien plejer normalt kun at bruge campingvognen til Italien om sommeren.

Hjarbæk Fjord Camping, hvor familien lige nu holder deres vinterferie, er lige nu i fuld gang med forberedelserne til næste sæson, som begynder 31. marts . Samtidig tjekker der flere og flere gæster, som familien Svendsen, ind.

Tendensen med flere vintergæster er generel.

- Vi oplever, at interessen er stigende. Især for hytterne, forklarer Camilla Dvinge, som er marketingschef i Dancamps og bestyrelsesmedlem i VisitDenmark.

En af forklaringerne er, at både vogne og pladserne er blevet mere gearede til det. Og så gør pladserne efterhånden en del for at tiltrække publikum.

- Nogle går efter børnefamilierne og andre de ældre, forklarer Camilla Dvinge.