Flemmings tykke jakke reddede ham fra knivoverfald

Flemming Kristiansen blev angrebet med en kniv, da han sammen med sin nabo forsøgte at stoppe et par biltyve.

1:40
To mænd blev angrebet med kniv, da de forsøgte at stoppe to biltyve.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Det kunne være gået helt galt, da Flemming Kristiansen lørdag formiddag konfronterede to ubudne gæster uden for sit hjem i Søby mellem Herning og Brande.

To unge mænd var i færd med at stjæle en bil, da Flemming Kristiansen og hans nabo forsøgte at stoppe dem.

- Den ene blev meget aggressiv med det samme og trak en stor kniv. Og min makker, der var med, stak han ud efter. Jeg er ikke så hurtig som min makker er, så da han svinger kniven med stor kraft, rammer han mig på armen, hvorefter vi så kommer væk, fortæller Flemming Kristiansen.

Heldigvis havde han en meget tyk jakke på, så kniven gjorde ikke den store skade, og i situationen mærkede han slet ikke, at han blev stukket.

- Det hele skete på meget kort tid, og bestemt er det da ubehageligt. Jeg blev da overrasket i situationen, det er helt klart. Men selve stikket mærker du ikke. Du mærker det nærmere som et slag, siger han.

Fra idyl til overfald

Efter knivoverfaldet flygtede de to mænd i en stjålen bil, som det lykkedes dem at starte, men de kørte efterfølgende galt og blev tilbageholdt af en gruppe østeuropæiske skovarbejdere, indtil politiet dukkede op.

Flemming Kristiansen slap uden alvorlige skrammer, men episoden har gjort indtryk.  

- Jeg har ikke oplevet det før og ønsker heller ikke at opleve det igen. Det er sådan noget, man hører om, der sker andre steder, men her er alting normalt ren idyl, siger han.

Anklager: En alvorlig sag

I dag blev de to mænd på 15 og 19 år fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Herning. De er sigtet for blandt andet grov vold og flere biltyverier. 

- Det er selvfølgelig alvorligt, fordi der er stukket med kniv. Og det er alvorligt, fordi det handler om at have kørt frem mod nogle personer i en bil, og biler er jo potentielt rigtig farlige, siger anklager Lotte Christiansen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

De to mænd sidder varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Den ene af dem på en sikret institution på grund af sin unge alder.