Fjordbank - Morsøs nye pengeinstitut

Navnet på fusionen mellem Morsø Bank og Morsø Sparekasse offentliggjort.

fjordbank-logo-laro.jpg

Morsingboerne skal til at vænne sig til navnet på et nyt pengeinstitut.

Fjordbank Mors bliver navnet på den kommende fusion mellem Morsø Bank og Morsø Sparekasse. Det oplyste de to pengeinstitutter tirsdag.

Navneskiftet sker efter generalforsamlingen den 1. november, og de to pengeinstitutter betegner Fjordbank Mors som et moderne navn, der vedkender sig sit ophav.

Med et helt nyt navn har de to pengeinstitutter på Mors valgt en anden løsning end Ringkjøbing Bank og Vestjysk Bank, da de to banker gik sammen i 2008. Dengang var det Vestjysk Bank, der "vandt" og fik navn og hovedsæde for den nye fusion.

De skriver de to pengeinstitutter om det nye navn:

- At koble fjorden med Mors i det nye navn, er der meget perspektiv i. Mors er et vigtigt historisk og geografisk pejlemærke, mens fjorden indikerer en fremtid, hvor en større omegn inddrages. Desuden er fjorden også sin egen herre og har mange positive kvaliteter og kendetegn, som gerne må kobles på det nye pengeinstitut.

- og om det nye logo:

En kunstnerisk abstraktion over Mors, hvor silhuetten dannes af kystlinierne, og øens to broer er illustreret ved den tværgående svungne streg henover øen. Kystlinierne og broen danner samtidig "duen", som indgår i Nykøbing Mors´ byvåben og Dueholm Klosters vartegn.