Fjerkræslagteri kraftigt sodskadet

Branden blev officielt erklæret slukket klokken 01.40 - nu venter et stort oprydningsarbejde.

070612_Rose-skilt.JPG

Stort set hele fjerkræslagteriet Rose Poultry i Vinderup blev kraftigt sodskadet under den voldsomme brand onsdag aften, og der venter et meget stort arbejde med at rydde op og gøre rent.

Slagteriets ledelse har endnu ikke oplyst, hvilke konsekvenser branden får på længere sigt. I første omgang er 440 timelønnede blevet afskediget og må indtil videre klare sig på dagpenge.

Branden blev officielt erklæret slukket klokken 01.40, og politiet er sikre på at have fundet årsagen. Ilden opstod i et kølerum, hvor en af de ansatte kort forinden havde lavet noget svejsearbejde.

Brandfolkene frygtede på et tidspunkt et større udslip af ammoniak, og de nærmeste naboer blev derfor bedt om at blive inden døre. Men det lykkedes heldigvis at undgå udslip, oplyser beredskabsinspektør Morten Gräs.

Som at kravle rundt i en labyrint

Slukningsarbejdet var i øvrigt en stor udfordring for brandfolkene. Det skyldtes blandt andet transportbåndet og de mange maskiner.

- Det var næsten som at kravle rundt i en labyrint. Dertil kommer, at isoleringen i kølerummet afgav meget varme og røg. Og så var der de mange maskiner - der kommer en kraftig damp, når der kommer vand på varmt metal, og derfor skulle vi være meget opmærksomme for at undgå skoldninger, siger Morten Gräs.

En af brandfolkene brækkede en hånd, da han faldt under arbejdet med at slukke branden.