Meldte livsfarligt hærværk: Nu er han selv sigtet

Politiet mener, at den mand, der anmeldte sagen om fiskesnøre på Oddesundbroen, selv hængte snøren op. Han nægter sig skyldig.

Oddesundbroen forbinder Thyholm med resten af Struer Kommune. Foto: Arkiv

Politiet i Holstebro ser ud til at have fået et gennembrud i sagen om det, der i første omgang lignede et tilfælde af livsfarligt hærværk på Oddesundbroen.

Læs også Livsfarlige fiskesnører kvæster knallertkører fra Thyholm

Den 3. juni fik politiet en anmeldelse om, at der var spændt fiskesnøre ud over gang- og cykelstien på broen. Anmeldelsen kom fra en 33-årig mand fra Thyholm, og han er nu sigtet for falsk anmeldelse.

Politiet mener simpelthen, at han selv hængte snøren op og derefter ringede og fortalte, at han tilfældigvis var kommet forbi og havde opdaget snøren.

- Vi har ikke fundet grundlag for at sigte ham for at bringe andres liv eller førlighed i fare. Snøren har efter vores opfattelse været der i meget kort tid. Vi mener, at han har hængt snøren op og så ringet til politiet, som har bedt ham om at fjerne den igen, fortæller politikommissær Lilian Jensen.

Nægter sig skyldig

Det var overvågningsbilleder, der førte til mistanken mod den 33-årige. Politiet havde i første omgang fået at vide, at der ikke var overvågning på broen. Det viste sig at være forkert, og på billederne ser man en mand, der ifølge politiet ser ud til at være den 33-årige.

For et års tid siden kom der en lignende anmeldelse om en fiskesnøre, der var spændt ud over broen. Dengang var det også den nu 33-årige mand, der anmeldte sagen. Han er dog kun sigtet for falsk anmeldelse i den nye sag.

Den 33-årige nægter sig skyldig.