Fiskeristøtten går til de rige fiskere

Over halvdelen af de penge, der bliver givet som støtte til fiskeriet, havner hos stenrige, store milliard-foretagender.

Torsk.jpg

Politiken har lavet en opgørelse over, hvordan støttekronerne til fiskeriet bliver fordelt. Det viser sig, at over halvdelen af de 380 millioner støttekroner går til de 20 største fiskere i landet. Nogle så store, at de har overskud i millionklassen. Alligevel får de støttekroner fra EU. Og det mener fødevareminister Mette Gjerskov ikke er hensigtsmæssigt.

- Der er blevet udbetalt nogle meget store beløb under den tidligere regering, og jeg må sige, at det nok ikke var sådan, jeg ville fordele støtten, siger ministeren til Politiken.

Danmark har knap 1.400 støtteberettigede erhvervsfiskere. Topscoren på støttelisten er Gullak Madsen fra Hirtshals, der har fået 23 millioner kroner støtte - samtidig havde hans selvskab et overskud på 80 millioner kroner før skat.

Formanden også topscorer

Svend Erik Andersen, der er formand for Danmarks Fiskeriforening er selv blandt de fiskere, der får flest støttekroner.

- Jeg vil ikke tage stilling til, om folk er velhavende eller ej. Der er nogle EU-støttemuligheder. Opfylder folk vilkårene, skal de have mulighed for at søge, siger Svend Erik Andersen til avisen.