Fiskeriformænd hilser ny minister velkommen

Formændene for fiskeriforeningerne i Hanstholm og Thyborøn håber, den nye fiskeriminister tager fat på arbejdet i en fart.

Fiskeriformændene i Thyborøn og Hanstholm hilser den nye fiskeriminister velkommen, og håber der nu bliver ro om fiskeriet.

Efter næsten et år med intern krig mellem folketingets fiskeriordførere, der i januar ledte til vedtagelsen af en fiskeripakke udenom regeringen og minister Esben Lunde Larsen, valgte Lars Løkke Rasmussen mandag at flytte fiskeriområdet fra Esben Lunde Larsen til Karen Ellemann.

- Jeg tænker, at det kan være godt med en ny minister for at få ro på det her. Der har været uro i snart et år. Det har ikke været værdigt, den måde fiskeriet er blevet behandlet det sidste år, siger formand for Hanstholm Fiskeriforening, Jan N. Hansen.  
 

- Der har været for meget uro og fiskeriordførerne har haft personlige opgør. Det er ikke værdigt, og det har fiskeriet ikke fortjent, siger Jan N. Hansen.  

Han bakkes op af kollegaen fra fiskeriforeningen i Thyborøn.

- Med det dødevande vi har været i, så tror jeg, det her er fornuftigt, siger Kurt Madsen.

- Der er stadigvæk flere punkter i forbindelse med fiskeripakken, der mangler at blive gjort færdigt, så jeg håber da, vi nu kan få ro på og få gjort arbejdet færdigt. Det er jo da rarest for os, som skal fiske, at vi kender de regler, vi skal forholde os til, siger formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening.
 

quote- Med det dødevande vi har været i, så tror jeg, det her er fornuftigt.

Kurt Madsen, formand, Thyborøn Havns Fiskeriforening

Fiskerikrig på borgen

Den 38-årige Esben Lunde Larsen mistede mandag en tredjedel af sit ministerium, da statsministeren valgte at tage fiskeriet fra den vestjyske venstrepolitiker. Rokaden kommer efter at Esben Lunde med nød og næppe overlevede som minister, men måtte undskylde og love bod efter sagen om de såkaldte kvotekonger. 

Især den socialdemokratiske fiskeriordfører Simon Kollerup og fiskeriordfører Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti har ført an i kritikken mod Esben Lunde Larsen det seneste år. 

 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen forsøger med sin rokade at bilægge striden med de andre fiskeriordførere.

Selv om Jan N. Hansen er mener rokaden er nødvendig, er han bekymret for, om rokaden kommer til at forsinke arbejdet yderligere.

- Jeg er bekymret over, at direktoratet er lagt over i udenrigsministeriet. Man rykker det bare op med rode. Der er en masse ting, der bare bliver flyttet. Det kan godt bekymre mig, om der går noget tabt, siger Jan N. Hansen

Begge fiskeriformænd håber på et mere gnidningsfrit samarbejde mellem den nye minister og de andre ordførere.

- Jeg kender hende ikke, men jeg tror det her er fornuftigt. Vi tager i hvert fald åbent imod hende, siger Jan N. Hansen.

- Det er såmænd ikke fordi, vi har været utilfredse med vor minister (Esben Lunde red.), men når de ikke kan tale sammen - minister og ordførere, så bliver det svært for os at være erhverv. Jeg håber, Karen Ellemann vil tage fat på sagerne i en fart, siger Kurt Madsen.