Fiskeriets store organisationer vil fusionere

Danmarks to store fiskeriforeninger, Danmarks Fiskeriforening og Danske Fiskeres Producent Organisation, vil fusionere.

Siden 2006 har Danmarks Fiskeriforening og Danske Fiskeres Producent Organisation arbejdet administrativt sammen. Nu vil de tage samarbejdet et skridt videre og fusionere de to store foreninger, der har henholdsvis 1500 og 1000 medlemmer.

- Vi nedlægger Danmarks Fiskeriforening, og så kalder vi den nye forening Danmarks Fiskeriforenings Producent Organisation. Vi vil stadig arbejde politisk, og vi kan arbejde med markedsføring, men i fremtiden er der kun én bestyrelse, der skal tage beslutningerne, fortæller Kurt S. Madsen, nuværende formand i Danske Fiskeres Producent Organisation.

Realitet i 2014

Fusionen skal godkendes af de to organisationers medlemmer, før det kan blive en realitet. Nu går arbejdet i gang med at få informeret medlemmerne om fordelene ved fusionen. Herefter skal der indkaldes til en ekstraordinær generalforsamling, hvor fusionen skal stemmes hjem.

- Vi arbejder allerede tæt sammen i dag, hvor vi er to bestyrelser. Så det her handler lige så meget om, at vi viser, at vi er samlet og enigt fiskeri, med én bestyrelse og én formand, og så vil vi selvfølgelig lave de underudvalg, der er nødvendige, fortæller Kurt S. Madsen.

Kurt S. Madsen forventer, at fusionen vil være en realitet i løbet af 2014.