Fiskere: Tilfredse trods nølen

Det tog alt for længe at komme frem til en beslutning om muslingefiskeriet, men alligevel er branchen tilfreds med ministerens afgørelse.

I dag gav fødevareminister Mette Gjerskov muslingefiskerne lov til at skrabe muslinger i Natura 2000-områderne resten af sæsonen. Kravene er, at der skal bruges skånsomme redskaber, og så skal der installeres GPS'er i fartøjerne inden foråret 2012.

Fiskeribranchen er lettet over, at de ikke bliver mødt med hårdere krav i denne omgang. Tidligere lød forslaget nemlig, at fiskerne også skulle overvåges med kamera, men dette krav er igen bortfaldet.

- Danmarks Fiskeriforening har påpeget over for ministeren, at kameraovervågning var at skyde over målet. Det har hun lyttet til, og i stedet skal fiskerne nu have en løsning, der er mindst lige så effektiv samtidig med, at den er nem og hurtig at installere, forklarer formanden for Kreds Nord i Danmarks Fiskeriforening, Jan Hansen.

Langsommelig proces

Fiskeriforeningen er dog langt fra tilfreds med, at de har skullet vente i ugevis for at få den endelige afgørelse om muslingeskrab i Natura 2000-områderne.

- Fiskerne har ventet længe - også for længe - på at komme i gang. Det har stor betydning for deres fiskeri, fordi der netop nu kun er få steder at fange muslinger i Limfjorden, fortsætter Jan Hansen.

Han understreger desuden, at fiskerne er meget interesserede i at være med til at udvikle et bæredygtigt muslingefiskeri.