Fiskere svømmer i brisling

Der er stor glæde hos både fiskere og virksomheder på havnen i Thyborøn efter at det nu ser ud til, at brislingekvoterne bliver øget.

Glæden er stor i Thyborøn hos den store virksomhed Triple Nine:

- Vi er ekstremt glade for, at der kommer en forøgelse på ca. 110.000 tons brisling til de danske fiskere, siger direktør for Triple Nine Peter Jensen.

De lokale fiskere og byens fiskeriforening er også tilfredse med, at Europakommissionens forslag om at øge kvoterne på brislingefiskeri gennemføres senere på ugen. Det kan skabe en værdi på op mod 180 millioner kroner for erhvervet.

- Jeg er da super glad på vores medlemmers vegne, siger Alfred Fisker Hansen, næstformand i Fiskeriforeningen Thyborøn.

Med forøgelsen skrives der historie. Det er første gang, det er lykkes at få forhøjet fiskerikvoten for brislinge. Det betyder, at fiskerne nu kan fiske resten af året uden stop.

- Det er positivt, det endeligt er kommet, og det hilser vi meget velkomment, fastslår Alfred Fisker Hansen.

Alligevel er der dog en utilfredshed i erhvervet. Det har taget siden august at komme tæt på den endelige beslutning, og flere fiskekuttere ligger allerede nu i havn, fordi de afventer en kvoteforøgelse.

- Vi ville jo godt have haft, at det var kommet noget før. Det havde givet noget mere sikkerhed for fiskerne, understreger næstformanden.