Fire unge udlever gamer-drømmen

Et hus i Ørum ved Viborg. Gaming døgnet rundt. Mere end 200.000 følgere. Det er kombinationen af en drøm, som fire mænd i 20’erne lige nu udlever.

I udkanten af Ørum ligger et ganske almindeligt hus, men indholdet er ikke helt almindeligt. I det bor og arbejder fire fyre i 20’erne, der udlever deres drengedrøm. De laver nemlig ikke andet end at spille computerspil – eller game - 24 timer i døgnet.

quoteDet er rimelig vanvittigt, at det kan lade sig gøre at spille computerspil dagen lang

Lasse Brixen, en af gamerhusets beboere

De har faktisk spillet så meget, at de i dag har mere end 200.000 følgere. De startede med at game tilbage i november 2015, hvor de lejede huset i Ørum.

Siden er deres følgerskare steget, og det er netop de mange følgere, der gør, at de i dag kan leve af deres hobby.

- Det er rimelig vanvittigt, at det kan lade sig gøre at spille computerspil dagen lang, erkender Lasse Brixen, der er en af husets fire beboere.

- Jeg tror da, at alle drømmer om at gøre sin hobby til sit arbejde, og det er da det fedeste, jeg kan komme i tanke om at lave, fortsætter Lasse Brixen.

E-sport i fremgang

Fyrenes lejede hus i Ørum er i dag gået hen og blevet til Danmarks første gamerhus. I det bor og arbejder de under samme tag, men de siger selv, at det ikke kun går op i spil og spas.

- Det er også hårdt arbejde. Vi arbejder rigtig mange timer i døgnet, siger Andreas Hjort, der er en anden af husets beboere.

De fire skiftes til at game, og det betyder, at de ikke slider hinanden op. Det betyder dog også, at de aldrig er samlet på én gang, fordi der altid er en, der er færdig med at game, en der gerne vil slappe lidt af, en der sover og en, der har fri.

Normalt spiller de otte timer i træk på en vagt, men det kan godt svinge. Ofte spiller de i længere tid. E-sport, som gaming hører ind under, er i hastig fremgang, og det betyder, at flere og flere kan leve professionelt af at game.

- Alle, der er i miljøet, er meget selvlærte. Vi er alle sammen startet lidt i blinde og har famlet os frem til et resultat, men der begynder at være et fundament nu, siger Lasse Brixen.  

Den 1. november har de spillet i døgndrift i et år. Så er det slut, men gamerhuset stopper alligevel ikke helt. De fire gutter vil blive ved med at bo i huset for at streame ud til deres følgerskare - dog ikke i døgndrift.