Fire ting du bør vide om youtubere

I dag er der Youtube-festival i Thy, og i den anledning får du her et hurtigt kursus i, hvad youtubere egentligt er for en størrelse.

Eiqu Miller er oprindeligt fra Kølvrå. I dag har han 232.662 følgere på Youtube.
Eiqu Miller er oprindeligt fra Kølvrå. I dag har han 232.662 følgere på Youtube.
Foto: YouTube

Hvis navne som Kristine Sloth eller Alexander Husum er fremmede for dig, så er du langt fra alene. Men alligevel er de blandt nogle af Danmarks største ungdomsstjerner.

De ti mest sete danske youtubere har sammenlagt mere end to millioner følgere på det sociale medie Youtube, hvor alle kan lægge videoer op, og andre så kan følge med. Her deler de videoer med alt for videodagbøger, udfordringer, makeup-vejledninger, computerspil og meget mere.

Men selvom de er så populære, så er det altså ikke unormalt ikke at vide, hvem de er. Især hvis man hører til den mere voksne målgruppe. Det er der en god grund til, forklarer ekspert i sociale medier Thomas Bigum til TV 2.

- Internettet har en tendens til at skabe bobler. Så teenagere bevæger sig rundt i en boble med én type indhold, og voksne bevæger sig i en anden boble. De to bobler overlapper primært, hvis man som forældre til en 13-årig bruger den samme tablet eller computer, siger han.

Men hvis du er helt fortabt, så skynd dig at læse med her. Så er du i hvert fald lidt mere forberedt, inden du kaster dig over fænomenet.