Fire mænd ville befri anholdt ven

Fire venner blev i nat anholdt, efter de havde forsøgt at få en femte ven løslads i Viborg.

Lidt i to torsdag nat blev en 20-årig mand anholdt foran diskoteket Crazy Daisy i Viborg. Ifølge politiets vagtchef havde han lavet så meget ballade, at han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Den 20-årig var dog ikke alene i byen - 50 minutter efter hans anholdelse troppede hans fire venner op på politistationen og ville have deres ven løsladt.

Alle fem venner anholdt

Politiet ville dog ikke løslade den 20-årige og bad i stedet de fire venner om at forlade stationen. Ifølge Poul Østergaard, der er vicepolitikommissær i Viborg, var de unge mænd berusede og begyndte at råbe og nægtede at forlade politistationen. Derfor blev den mest aggressive anholdt. Det udløste dog endnu mere ballade fra tre resterende venner, der forsøgte at komme i slagsmål med betjentene. Derfor blev de sidste tre venner også anholdt, og de er nu alle sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og flere af dem er også sigtet for overtrædelse af straffeloven, da en modsatte sig anholdelse og flere forsøgte at befri en anholdt.

Løsladt til skolegang

Efter planen bliver de fem anholdte løsladt i løbet af fredag formiddag, og kan komme til et arrangement på deres skole. De fem mænd er mellem 20 og 23 år og er stadig sigtet, selv om de bliver løsladt.

- Det hører til sjældenheder, at venner kommer forbi stationen og vil hjælpe deres ven - det plejer at ske nede i byen. Men sommetider går forstanden ud, når alkohollen kommer ind, fortæller vicepolitikommissær Poul Østergaard.