Fire mænd ville afstraffe 15-årigt vidne

To mænd bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro. De er sigtet for at have jagtet og truet et 15-årig vidne i Ejstrupholm.

retten Holstebro, med politibil150713.jpg

(Opdateret efterfølgende) To mænd på 27 og 37 år bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holstebro.

De to mænd er sigtet for at have truet et vidne, og den slags sager ser politiet med stor alvor på.

- Det er jo hele grundlaget for vores retssystem, at vidner ikke bliver truet, så det ser både politi og dommere meget alvorligt på, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen.

Ville afstraffe 15-årig

De to anholdte kørte sammen med yderlige to mænd rundt i en bil i Ejstrupholm fredag aften. Her jagtede de en 15-årig, ung mand rundt i lokalområdet, fordi han ifølge politiet i en tidligere sag har været medvirkende til, at en af mændene blev varetægtsfængslet.

- De har simpelthen ville have fingre i ham og afstraffe ham, og har derfor jagtet ham rundt, men det lykkes ham at slippe væk og komme hjem, hvor der bliver slået alarm, fortæller vagtchefen.  

Midt- og Vestjyllands Politi fik anmeldelsen klokken 19.37 og rykkede hurtigt ud. Kort tid efter kunne de anholde de fire mænd, der fortsat kørte rundt i lokalområdet.

To af de fire mænd – en 24-årig og en 15-årig fra Nørre Snede – blev senere løsladt, mens den 27-årige og 37-årige mand, der også er fra Nørre Snede, altså kan se frem til at stå skoleret for en dommer senere i dag. 

Opdatering: 

Den 15-årige dreng har senere kontaktet TV MIDTVEST, og han fortæller, at han ikke tidligere har vidnet i sagen mod de anholdte. Oplysningerne om, at han skulle have vidnet i sagen stammer fra politiet.