Fire mænd anholdt for gaderøveri

En mand er blevet varetægtsfængslet og tre er sigtet for et gaderøveri mod en 52-årig mand i Silkeborg. (Arkivfoto)

Lokalpolitiet i Silkeborg har fundet frem til fire formodede gerningsmænd i forbindelse med et røverisk overfald på en 52-årig mand i Silkeborg. Overfaldet fandt sted natten til langfredag.    

Fredag er en 20-årig mand ved Retten i Viborg blevet varetægtsfængslet i sagen. Retten har bestemt, at manden skal sidde bag tremmer foreløbig frem til 6. maj.   

- Vi har anholdt fire personer i sagen. De er alle 20 år og danske af somalisk herkomst. De tre andre er blevet løsladt, da vi ikke har fundet, at der var grundlag for varetægtsfængsling, men de er fortsat sigtet, siger kriminalassistent Lis Borup til Ritzau.   Kan ikke huske overfaldetNatten til langfredag blev den 52-årige mand fundet liggende bevidstløs på Vestergade i Silkeborg. Han blev kørt til regionshospitalet i Viborg med ambulance. Her fastslog lægerne, at manden havde slået hovedet, og hospitalet kontaktede politiet.   

- Manden kunne ikke huske, hvad der var sket. Efter påske indhentede vi videoovervågning fra forretningerne på stedet, og her kunne vi se, at manden bliver overfaldet af en gerningsmand, og at der efterfølgende kommer flere personer til stedet, siger Lis Borup.  

Kriminalassistenten fortæller, at manden blev sparket omkuld, men de yderligere detaljer om overfaldet, som ifølge sigtelsen have et røverisk motiv, ønsker hun ikke at oplyse.   

Efterlyser vidne

I forbindelse med efterforskningen søger politiet en yngre kvinde, som ses på videoovervågningen, da hun kan være et muligt vidne i sagen.    

Kvinden har langt lyst hår, der den nat hang løst til ned midt på ryggen, og hun var iført en mørk frakke i knælængde og et langt lyst tørklæde. Hun gik ad Vestergade i retning mod Torvet omkring klokken 2.30, da overfaldet fandt sted.   

- Hende vil vi gerne i kontakt med, og hun må meget gerne ringe 114 og bede om at tale med efterforskningsafdelingen i Silkeborg eller give sine kontaktoplysninger, siger Lis Borup.   

/ritzau/