Fire brødre fra Silkeborg har en fælles passion - kajakpolo

Fire brødre fra Silkeborg har en helt særlig passion for kajakpolo. Selvom de har spillet i klubber i hele Europa, så spiller de også stadig for Silkeborg.

De fire brødre i skøn forening. Sådan er det dog ikke altid, når bølgerne går højt på banen i kajakpolo.
De fire brødre i skøn forening. Sådan er det dog ikke altid, når bølgerne går højt på banen i kajakpolo.
Foto: Kevin Kjær Lauridsen, TV MIDTVEST

Det kan til tider minde om en vandudgave af amerikansk fodbold. Når voksne, muskuløse mænd iført sikkerhedsudstyr og hjelm slås, så bølgerne skvulper. 

Det er her, at de befinder sig allerbedst - de fire brødre fra Silkeborg. 

- I to gange 10 minutter er alt soleklart. Der er ikke noget, jeg er i tvivl om. I to gange 10 minutter vil man gøre alt for at vinde. Og man er bare sig selv, siger Jakob Kaad Iversen, der er den ældste af de fire brødre. 

Sammen med brødrene Jannik, Jeppe og Andreas er han en del af Silkeborgs Sønner, som holdet fra den lille kajakpoloklub hedder. 

Altid tilbage til Silkeborg

Selvom de fire brødre har repræsenteret både landshold og forskellige store udenlandske klubber, så holder de stadig sammen.

- Det har vi lovet hinanden. At uanset hvad vi gjorde, så vil vi blive ved med at bidrage til Silkeborg, for SIlkeborg har hjulpet os, siger Jakob Kaad Iversen.

Jeppe og Jakob spillede for holandske Deventer, som er en af verdens bedste klubber, men da de ikke fik løn for at spille, kunne de tage hjem og spille for Silkeborg. 

- Vi missede aldrig et eneste stævne. Det var bare en del af præmissen. Når vi tog afsted, så tog vi altid hjem til DM. Også selvom det betød, at vi ikke kunne deltage i et stævne for Deventer. Vi havde lovet os selv, at Silkeborg kom først, siger storebroren. 

Danmarksmestre trods dårlige vilkår

Det hele startede i meget ydmyge omgivelser, hvor både og fisk drillede, når der var træning. Alligevel var ambitionerne klare. 

- Vores mål var at blive Danmarks bedste, da vi begyndte, siger storebror Jakob.

Det blev de sidenhen. Endda hele fire gange. Og det er også blevet til endnu større skalper. 

- Jeg synes, at det er fedt at spille mod hold som Paris og Hamburg. Og så at slå dem. Det er vildt fedt, når man tænker på, hvad Silkeborg er, siger Andreas Kaad Iversen, der er den yngste i flokken.

Slåskampe på vandet

Ikke nok med at de spillede sammen, så boede de også sammen og arbejde sammen. Det gav af og til konflikter.

- Vi har haft mange træningsepisoder, hvor vi kom op og slås. Simpelthen hvor vi røg over hinanden. Det ser helt åndssvagt ud, når man sidder spændt fast og har hjelme på, siger Jakob Kaad Iversen. 

Men især en enkelt kamp kom det rigtigt til udtryk.

- Jeg syntes simpelthen, at Jeppe havde spillet så råddent. Så lå jeg og skældte ham ud på banen, og så vendte han sig om i båden. Og han kan kaste hårdt. Og så tyrede han simpelthen bolden lige i hovedet på mig, så jeg troede, at hovedet skulle ryge af, siger Jakob Kaad Iversen.

På trods af de klassiske brødre-infights er de dog glade for, at de kan dyrke det som brødre. 

- Det er en kæmpe fordel, for jeg tror ikke, at vi ville være nået så langt, hvis vi ikke havde haft de her brødrebånd, siger Jakob Kaad Iversen.