Fire anholdt for indbrud på slagteri

En tidligere ansat på det lukkede slagteri i Skive tog tirsdag aften fire rumænere på fersk gerning, da de var ved at ribbe bygningerne for skrot.

 Det var larm fra det nedlagte slagteri i Skive, der fik en tidligere ansat til at reagere. Tirsdag aften ved 20-tiden hørte han spektakel fra ejendommen og gik over for at tjekke. Her så han fire rumænere i fuld gang med at fylde en varevogn med kobber fra kabler. Manden tilkaldte politiet, men inden de nåede frem, stak de fire rumænere af.

- De fire rumænere kørte i retningen af Viborg, og vi sendte to patruljer efter dem. Efter en times tid lykkes det patruljerne at anholde de fire rumænere, fortæller Martin Løye fra politiet i Skive.

 En af de fire anholdte, en 42-årig rumæner er kendt af politiet og eftersøgt i forbindelse med en færdselssag. De tre andre rumænere er henholdsvis 29, 23 og 19 år.

 - I bilen var der mellem 300 og 350 kilo kobber. Vi er ved at undersøge, hvor stor en værdi det har, men det er flere tusinde kroner, forklarer Martin Løye.

 Alle frie rumænere bliver fremstillet i grundlovsforhør i retten i Viborg klokken 14 i eftermiddag.

Populært kobber

Det er ikke første gang, at kobbertyve er gået efter det nedlagte slagteri i Skive. Også i 2009 blev tre personer taget på fersk gerning, da de var ved at stjæle og afisolere kobberledninger fra slagteriet.