Finansministeren afviser Lars Krarups kritik af Venstre

Hernings V-borgmester, Lars Krarup, tager fejl i sin kritik af Venstre, mener finansminister Kristian Jensen.

17KN3StatsArb.jpg

Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, tager nu til genmæle i opgøret med Hernings magtfulde Venstre-borgmester, Lars Krarup.

I weekenden vakte Lars Krarup opsigt med et stort interview i Fyens Stiftstidende, hvor han siger, at Venstre på Christiansborg "sejler i den forkerte retning" og "fejler" på fire områder.

Men Lars Krarup har ikke ret, når han kritiserer Venstre for uddannelsesloft, boligbeskatning, et rødt trafikforlig uden om regeringen og det politiske slagsmål om definitionen af at være dansker.

Det siger finansminister Kristian Jensen (V), som også kommer fra Herning.

- Nej. Det synes jeg slet ikke, at han har, siger Kristian Jensen.

De to markante Herning-politikere stod på hver sin side i formandsopgøret i Venstre i 2014. Her støttede Krarup Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Kritikken fra Lars Kraup er derfor ekstra opsigtsvækkende. Den går nemlig på flere politiske beslutninger, der er truffet som følge af, at Lars Løkke Rasmussen før jul udvidede regeringen med Liberal Alliance og De Konservative.

På finansministerens eget område har de to nye regeringspartier eksempelvis presset Venstre til at skærpe udspillet til ny boligskat. Da Venstre var alene i regering, lagde man op til en progressiv skat på boliger.

Denne "topskat" på boliger er nu erstattet af en flad skat for alle i VLAK-regeringens udspil.

Det vil gavne husejere i Nordsjælland som en "omvendt Robin Hood", mener Lars Krarup. Han kalder samtidig udspillet for en "vækstpakke for Nordsjælland".

Kristian Jensen afviser kritikken:

- Det er glimrende at skabe tryghed for boligejerne. Både Lars og jeg er selv boligejere. Vi ved, at den største investering, danskerne normalt gør, er at investere i deres egen bolig, siger Kristian Jensen.

- Derfor er det vigtigt, at der er tryghed om det. Regeringen er kommet med et udspil. Jeg tror, at langt de fleste boligejere er enige med os i, at det er et godt forslag.

Venstre taber ifølge Lars Krarup også stemmer på ikke at være med i det røde trafikforlig om styrket kollektiv trafik. Aftalen laver trinbræt på stationerne i Favrskov og Skanderborg og styrker bybusser i Aalborg, påpeger han.

Det "stritter helt på ham", at forældre må forklare deres børn, at de kun må tage én uddannelse med uddannelsesloftet.

Yderligere er Lars Krarup imod definitionen af at være dansker, efter debatten om at etniske danskere lever i mindretal i ghettoområder som Vollsmose og Brøndby Strand.

- Det er ikke Venstre værdigt. Det synes jeg ikke, siger Lars Krarup til fyens.dk.

Finansministeren finder debatten udlagt helt forfejlet.

- Danskere kommer i mange størrelser og baggrunde. Det er ikke et spørgsmål om, hvad ens forældre er. Jeg er meget enig med N.F.S. Grundtvig. Han sagde:

- Til et folk de alle høre, som sig regne selv dertil, har for modersmålet øre, har for fædrelandet ild, siger Kristian Jensen.

Han kalder det en styrke, at Venstre fører en fri og åben debat.