Fik dusør for at hjælpe politiet

Politiet i Skive roser vognmand for at lede dem frem til litauisk tyvebande.

140312_Dusoer.jpg

Vognmand Tommy Christensen fra Skive fik onsdag et kontant bevis på, at politiet sætter stor pris på tip fra offentligheden.

Lokalpolitiet i Skive gav ham en dusør på 1000 kroner for hans indsats i forbindelsen med anholdelsen af en litauisk tyvebande. 

Tommy Christensen var nemlig manden, der førte politiet frem til bandens gemmested i Brodal i Salling.

Fulgte efter litauisk bil

Det hele begyndte, da vognmanden en lørdag nat kørte taxa i Skive. Han lagde mærke til en litauisk bil, men gjorde i første omgang ikke mere ved sagen. Om mandagen hørte han i radioen, at der havde været 13 indbrud på Skive-egnen, og da han senere så bilen en gang mere, besluttede han sig for at følge efter.

Politiet var i forvejen på sporet af banden, men vidste ikke hvor litauerne holdt til - men det kunne Tommy Christensen så bidrage med, og politiet rykkede herefter ud og anholdt 12 litauere og beslaglagde stribevis af tyvekoster.

Flot samarbejde

Politiinspektør Jørgen Hoxer fra lokalpolitiet i Skive roser vognmandens indsats.

- Det er et eksempel på et godt samarbejde mellem borgerne og politiet. Tommy havde reelt ikke noget at anmelde, men han havde en viden, som han troede, at politiet kunne bruge. Den er den slags viden, som tit fører til, at politiet kan opklare en sag, siger Jørgen Hoxer.

Politiinspektør Jørgen Hoxer fra lokalpolitiet i Skive fortæller her, hvorfor politiet sætter så meget pris på vognmandens indsats:

 

1:01

 

2:00
En vognmand fra Skive har fået en dusør for at hjælpe politiet med at afsløre en litauisk tyvebande