Fik bil rippet efter prøvetur

Det lignede en uskyldig prøvetur i en bil, men turen udviklede sig på en noget andet måde, end en bilforhandler fra Silkeborg havde regnet med.

smadret bil
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Det var et sørgeligt syn, der onsdag mødte bilforhandler Henrik Thomsen fra Globus Biler i Silkeborg.

- Det er frustrerende det her. Det bliver man jo ked af, når man får en bil tilbage i den tilstand, siger Henrik Thomsen.

Det ligner, at bilen er kørt galt, men det er noget ganske andet, der er sket. Tirsdag havde en mulig kunde lånt bilen af Henrik Thomsen for at prøve en tur i den. Han blev registreret i forhandlerens system og kørte derefter væk i den lille Mitsubishi.

- Så er bilen væk i et par timer, hvor vi begynder at blive lidt nervøse, lyder det fra bilforhandleren.

Bilen blev senere fundet efterladt i Aarhus. Her var hele frontpartiet blevet fjernet, og airbags i rattet var også væk.

Bilen blev stjålet

Kunden hævder, at bilen var blevet stjålet undervejs, og da han fandt den igen, var den blevet rippet. Den forklaring tror forhandleren dog ikke på.

- Det viser mig jo bare, at der er nogen derude, der er kolde og kyniske. Hvis man kan gå ind i en bilforretning ved højlys dag og udgive sit kørekort og efterfølgende rippe en bil. Så er man jo kold og kynisk, mener bilforhandleren.

Men det er ikke ualmindeligt, at gerningsmænd stjæler biler - eller dele af dem - under en prøvetur. Henrik Thomsen har meldt sagen til politiet, og har samtidig udlovet en dusør på 5.000 kroner.

- Vi har efterlyst vidner på Facebook for at få borgernes hjælp til at opklare det her, siger Henrik Thomsen.

Bilen er totalskadet og kommer aldrig ud at køre igen efter den famøse prøvetur.