Fik to års fængsel for momssvindel

Tidligere direktør dømt for at snyde staten for 20 millioner kroner ved hjælp af fiktive fakturaer.

En tidligere direktør fra Viborg-området, Erik Fruergaard Eriksen, blev tirsdag ved retten i Viborg idømt to års ubetinget fængsel for momssvindel af særlig grov karakter.

Svindlen skete med udgangspunkt i den dømtes holdingselskab Borup Gruppen, som bestod af en lang række underselskaber. Det hele krakkede i 2008, men inden da havde han nået at snyde staten for over 20 millioner kroner i moms ved hjælp af en række fiktive fakturaer.

Erik Fruergaard Eriksen, der i øvrigt tidligere er idømt et års fængsel for momssvindel, erkendte sig skyldig og modtog dommen i stedet for at anke.

- Det er alt for stort et pres at have hængende over hovedet. Så er det bedre betalt regningen og så komme videre, sagde han til TV MIDTVEST efter dommen.

Ud over den ubetingede fængselsstraf blev den tidligere direktør fradømt retten til at stifte, drive og være direktør i selskaber i fem år.

Det nu krakkede selskab Borup Gruppen, der havde hjemme i landsbyen Knudby, havde i sin storhedstid en omsætning på en halv milliard kroner og omkring 200 ansatte. De mange underselskaber handlede med næsten alt fra cykler, trampoliner og vandhaner og havde også sin egen maskinfabrik.

Erik Eriksen forklarer her, hvorfor han valgte at modtage dommen - og hvordan han har det med at skulle i fængsel igen:

01:43 Luk video

 

02:18 Luk video