Festivaler knokler med programmet

Mens vejret udenfor indbyder til alt andet end festival og udendørskoncerter, så er det netop nu at arrangørerne gør alt for at sælge billetter til sommerens festivaler.

Festivalprogram
Foto: Hans Olav Sandal, TV MIDTVEST

Fredag præsenterer Bork Havn Musikfestival programmet for sommerens festival. I Skive har de programmet på plads, men knokler lige nu, med at få budskabet ud. Selv om sommeren kan virke langt borte, er der fuld damp på festivalkontorerne.

- Billetsalg betaler musikken. Så hele pladsopbygningen, scenen, lyd og lys og hvad der ellers er, skal vi tjene hjem på konsumen. Vi er ikke så heldige, at alt er tjent hjem, når folk har købt en billet, siger Knud Bjerre fra Skive Festival, der lige nu er i gang med at tilrettelægge detaljerne omkring sommeren festival.

Programmet er afgørende for om festivalerne får succes.

- Hvis man som familie sidder og siger, vi har den her sum penge, vi vil bruge på festival, så er der nok af steder, der gerne vil have dem som kunder. Så man skal da være dygtig. Der er ikke noget, man kommer sovende til i den her branche, siger Elmar Haahr Hansen, der er formand for Bork Havn Musikfestival

Men de små festivaler kan også få succes ved at satse på at være netop små og hyggelige.

- Der er behov for, at de mindre begivenheder vender det til noget positivt, at de ikke er så store. Der kan de små festivaller i kraft af at de er små skabe nogle mere personlige og nogle anderledes oplevelser, siger Fabian Holt, lektor ved Roskilde Universitet i musik og kultur.