Festivalkonkurs: Formand tror på redning

Kommunen har givet tilsagn om ekstra støtte hvis Skive Festival kan rejse mindst 1.2 mio. kr. fra sponsorer.

Skive Beach Party.jpg

Han ved godt det er 11. time, alligevel tror formanden for Skive Festival Henrik Kirketerp-Møller, at det vil lykkes at redde festivalen.

Festivalens største kreditor Godik ApS har netop indgivet konkursbegæring, og festivalen har derfor kun frem til på onsdag til at afværge en konkurs.

Kommunen dobler op

- Vi er presset af pommern til, men kommunen har netop givet tilsagn om, at den vil doble op, hvis vi minimum kan skaffe 1.2 mio. kr., fortæller Henrik Kirketerp-Møller.

Kommunen har indtil nu garanteret for tre mio. kr. af den samlede gæld på 11 mio. kr., men har nu altså indvilget i at forhøje beløbet, hvis festivalen kan få flere sponsorer på banen.

Frivillig akkord

Men nye sponsorer er ikke nok. Skal festivalen reddes kræver det yderligere, at alle 100 kreditorer accepterer en såkaldt frivillig akkord, hvor de indvilger i kun at få 10 procent af det beløb, de har tilgode.

-  Vi har tre-fire store kreditorer og de har accepteret den løsning. Resten er rigtig mange mindre og små kreditorer og nu håber vi, at de også vil kigge på den mulighed og være med. For det kræver at alle accepterer, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Vil oprette fond

Han fortæller videre, at der nu er planer om at danne en festivalfond, som skal bruges til at optjene midler i, så Skive Festival ikke igen havner i en lignende situation.Ifølge Henrik Kirketerp-Møller er der skaffet 300.000 kr. til at starte sådan en fond, men han vil endnu ikke afsløre, hvem der er den glade giver af de penge.

- Vi er utrolig kede af vi ikke kan betale. Men nu er der to onder: Enten går vi konkurs, og kreditorerne risikerer ikke at få en krone, eller også går de med på den her løsning. Jeg har store forventninger, men der behøver kun være en kreditor, som ikke vil være med, for at det ikke er en mulig løsning, men jeg tror på det lykkes, siger formanden.