Festivalarrangør: Kommunen svigtede

Arrangøren af den nu aflyste schlagerfestival i Sundsøre er rasende på Skive Kommune, som han mener burde have støttet festivalen bedre.

schlagerarrangoer.jpg

Den stort anlagte schlagerfestival i Sundsøre var ikke blevet aflyst, hvis Skive Kommune havde udbetalt støtte til festivalen inden den blev afholdt. Det mener Ole Lomholt, der var arrangører af festivalen.

-  Jeg synes, at de skulle have tænkt mere på, at festivalen ville betyde 7000 turister, som ville have boet heroppe en hel uge. 7000 hvoraf 40-50 procent af billetterne er solgt på Sjælland, så det er ikke lokale, der har købt. Det ville have givet godt til de lokale erhvervsdrivende, siger Ole Lomholt.

Støtten var for lille, og kom for sent

Skive Kommune havde givet festivalen 75.000 kr. i underskudsgaranti, ligesom kommunen ville give 50.000 i et tilskud, der skulle udbetales når festivalen var afholdt.

- Hvis de ville have hjulpet os lidt mere, så havde de lavet en større underskudsgaranti, som skulle have hjulpet os i gang, og som skulle have været betalt tilbage igen. Kommunen skulle ikke tabe penge på os, så det skulle være betinget af, at vi skulle betale tilbage, når vi var i gang. Så det bare var et opstartslån, siger Ole Lomholt.

Skive Kommune kan dog ikke genkende, at støtten ikke har været tilstrækkelig.

- Jeg synes egentlig det er pæne beløb, som vi har givet i en lille kommune som vores, og det er et godt arrangement, som skulle afholdes første gang, og så ville vi gerne støtte op, siger Jesper Elbæk(V), der er næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.

Den gældende praksis for kommunen er, at man ikke udbetaler støtte inden det pågældende arrangement er afholdt. Kommunen vil ikke ende med at betale fuld pris for et decimeret eller aflyst projekt.

- Det er en fornuftig ordning, fordi vi er nødt til at være sikker på, at vi får noget for pengene. Og det kan man først se, når arrangementet er afholdt, siger Jesper Elbæk.