Festen i Boxen er slut - Overskudsmad skal gavne udsatte

Det sidste mad er serveret fra Boxens fanzone, men intet mad må gå til spilde. Nu skal overskydende frugt og grønt gavne socialt udsatte hos Blå Kors.

De danske håndboldherrer tog guldet hjem og skabte folkefest i Herning. I formiddags forlod landsholdet så Herning, og dermed er den jyske håndboldfest slut for denne gang.

quoteDer er alt for mange familier, som smider mad i skraldespanden. Det er bedre, vi får glæde af det her.

Marc Lenzin, Bruger af Blå Kors Varmestue, Herning

Efter enhver fest følger som bekendt en gedigen omgang oprydning, og det gør sig især gældende i Boxens fanzone, som under VM har været hjemsted for håndboldglade fans. Overskydende mad fra fanzonen ved VM i Herning er nu blevet hentet af Blå Kors, og det kommer til at gavne brugere af varmestuer rundt omkring i landet. 

- Det gør en kæmpe forskel i vores dagligdag, at vi får de her maddonationer. Det betyder jo, at vores udgifter på indkøbt mad daler, og alt, hvad vi kan få ind af donationer, sænker prisen for vores brugere, fortæller Sanne Nykjær, der er køkkenansvarlig hos Blå Kors Varmestue i Herning. 

Lidl delte under VM friskpresset juice ud til fansene i Jyske Bank Boxen. Det er frugt og grønt rester derfra, som nu bliver delt ud til Blå Kors. 

- Det er alletiders. Det betyder jo noget for dem, som ikke har råd til mad. Man skal tænke sig om i forhold til madspild. Der er alt for mange familier, som smider mad i skraldespanden. Det er bedre, vi får glæde af det her, fortæller Marc Lenzin, som til dagligt benytter sig af Blå Kors Varmestue i Herning.