Feriegæster vender tilbage til vestkysten år efter år: - Alt er skønt

​Naturskønne omgivelser får både lokale og udenlandske feriegæster til at tilbringe sommerferien i det midt- og vestjyske år efter år.

Tyske Dirch Noppenau har været på ferie i Danmark, siden han var dreng. Foto: TV MIDTVEST

Selvom der ikke altid er garanti for en solrig sommer, som den vi har haft i år, så er Midt- og Vestjylland en populær destination, når feriemålet skal udpeges.

Læs også Hvad skal du læse i sommerferien? Her er bøgerne der hitter stort lige nu

I særdeleshed er de tyske feriegæster vilde med at tage til den jyske vestkyst. Det kan mærkes på campingpladsen i Thorsminde.

- Vi er kommet her i 13 år, og hvert år er vi her minimum én eller to gange. Vi er her for at kitesurfe og holde ferie. Jeg har været i Danmark med mine forældre, siden jeg var fire-fem år, forklarer Dirch Noppenau fra Hamborg, der allerede nu kan sige, at han har tænkt sig at komme igen næste år.

 - Alt er skønt ved Danmark. Nogle gange er det varmt, og andre gange er det koldt, men det handler bare om, hvilket tøj man har på. Vi kommer helt sikkert igen, lyder det.

Men det er ikke kun de tyske turister, som ynder at vende tilbage til Vestkysten år efter år. Bare få hundrede meter fra de tyske campister har lokale slået sig ned. For når ferien holder, så holder den.

- Vi har ligget her på campingpladsen i 36 år, forklarer Anders Borg Jakobsen, da TV MIDTVEST fanger fastliggeren i en afslappende feriestund.

- Vi bliver liggende så længe, vi kan.

Satser på tysk turisme

Sidste år blev der noteret mere end fire millioner overnatninger i Midt- og Vestjylland i sommermånederne.

Tal, der blandt andet opnås ved målrettet at gå efter at få endnu mere hul igennem til det tyske marked, forklarer chefen for erhverv og turisme hos Visit Holstebro, Susanne Toftegaard Hansen.

- Vi ønsker at vækste, og vi ønsker at gøre det på det tyske marked. Det gør vi ved at sikre, at de produkter de efterspørger er tilstede i en høj kvalitet, så vi imødekommer den tyske gæsts ønsker.

- Det handler om at skabe nye oplevelser både på og ved vandet. Det står ret godt til, fordi vi har stor fokus på vestkysten, siger Susanne Toftegaard Hansen.

Turismen i Danmark er over de seneste år steget fra knap 22 millioner overnatninger i 2013 til 27 millioner overnatninger i 2017.

02:07

Flere millioner turister overnatter i Midt- og Vestjylland. Vi har mødt nogle af dem, som bliver ved med at komme igen.

Luk video