Fem unge tiltalt for groft hjemmerøveri

Fem unge mænd fra Viborg og Randers var mandag for retten i en sag om et groft hjemmerøveri i Skals sidste år. De tiltalte var mellem 15 og 21 år, da de begik det voldsomme røveri, der kunne have kostet husets ejer livet.

Det var her, på den 63-årige mands adresse i Skals, at de fem unge mænd begik hjemmerøveriet.
Det var her, på den 63-årige mands adresse i Skals, at de fem unge mænd begik hjemmerøveriet.

En 63-årig mand fik 28. maj sidste år uventet besøg af fem mænd. De overfaldt manden på hans bopæl i Skals, og skød ham blandt andet med en strømpistol og slog ham så hårdt i hovedet med en spade, at han fik en hjerneblødning i hovedet og lå ni dage i koma. Mandag var de fem mænd for retten i Viborg.

De fem mænd forklarede i retten, at de var på gerningsstedet i forbindelse med overfaldet. Til gengæld var de ikke enige om, hvem af dem, der første spaden, da den ramte den 63-årige mand så hårdt i hovedet, at han fik en hjerneblødning.

Ifølge de tiltalte selv, gik de målrettet efter et pengeskab med 500.000 kroner i kontanter. Men det var mandens våbenskab med tre geværer med tilhørende ammunition, som de forsøgte at stikke af med. Derudover stjal de mandens kreditkort, som de efterfølgende misbrugte på internettet.

Anklageren har endnu ikke sagt noget om, hvilken straf han mener, de tiltalte bør få, men fordi der er tale om en nævningesag, drejer det sig om minimum fire års fængsel. Så der kan altså blive tale om mange år bag tremmer for de fem unge mænd, hvis de bliver dømt i sagen.

Efter  planen falder der dom i sagen den 28. juni.