Fem talentfulde ryttere forlader cykelhold i Skive

’Frederik Madsen, Jacob Hindsgaul Madsen, Niklas Larsen, Julius Johansen og Casper Folsach smutter til Uno-X.

Julius Johansen, som blandt andet har vundet VM-guld for juniorer, er en af de fem ryttere, der forlader ColoQuick i Skive.
Julius Johansen, som blandt andet har vundet VM-guld for juniorer, er en af de fem ryttere, der forlader ColoQuick i Skive.
Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Ritzau Scanpix

En række talentfulde cykelryttere forlader i 2020 det danske cykelhold ColoQuick.

Fem af ColoQuicks nuværende ryttere skifter i næste sæson til det norske prokontinentalhold Uno-X.

Det drejer sig om Frederik Rodenberg Madsen, Jacob Hindsgaul Madsen, Niklas Larsen, Julius Johansen og Casper Folsach.

ColoQuick-sportsdirektør Christian Andersen betragter det som en hjørnesten at gøre rytterne klar til at komme ud på et højere niveau.

- Vores vigtigste mission for de unge ryttere, der kommer til os, er at klæde dem på og sende dem videre i deres karrierer. Og vi glæder os allerede nu til at sende flere afsted.

- Vores værdigrundlag og formål som udviklingshold går hånd i hånd med den profil, som Uno-X har, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at vores ryttere kommer til at trives på det norske hold, siger Christian Andersen.

1:46
Sportsdirektør Christian Andersen fortæller afskeden med de fem cykelryttere.

Uno-X tilkendegiver, at det norske hold vil yde støtte til de ryttere, der arbejder målrettet på at kunne hente OL-medaljer til det danske banelandshold i Tokyo i 2020.

Det har været med til at gøre valget nemmere for eksempelvis Julius Johansen.

- Det var ikke noget svært valg, og især ikke da Uno-X lovede at bakke 100 procent op om de planer, flere af hos har omkring banen, siger Julius Johansen.

Han kender flere af rytterne på sit kommende norske hold.

- Det er superfedt. Jeg opfatter nærmest Uno-X som en overbygning på ColoQuick, og efter de meget positive erfaringer, jeg har fra ColoQuick, kan jeg næsten ikke vente, siger Julius Johansen.

2:16
ColoQuick Cycling fra Skive tog teten i Den Nordvestjyske Cykelweekend i begyndelsen af maj.